Tips oss 2400

Lukk

MMS-bilder kan sendes til 2400. Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. Som tipser kan du selvsagt være anonym.

les videre

Forhandler om kontrakt: Mats Zuccarello Aasen fortsatt ikke enig med New York Rangers. VIDEO: Oddbjørn Vistnes

Ishockeyforbundet har ikke avklart OL-spill med Zuccarello

- Jeg håper å få spille.

Etter noen feriedager i Spania er Mats Zuccarello tilbake på norsk jord. Dagene bruker han til styrketrening på toppidrettsenteret.

annonse
Dagbladet møter «Zucca» midt i en økt.

25-åringen veit at han trolig spiller i Rangers den kommende sesongen. Men han aner ikke når han reiser over, hvor mye han vil tjene eller om han får spille OL for Norge. Det meste er uklart rundt Zuccarello.

UTVID BILDE

IMPONERTE: Kun en Rangers-spiller plukket flere poeng i Stanley Cup-sluttspillet i år. Foto: AP Photo /Nick Wass.

Rangers uansett

- Det blir Rangers uansett. Jeg tilhører de og det blir nok kontrakt, selv om ikke begge parter blir fornøyd, sier Zuccarello til Dagbladet.

NHL-systemet er ikke lett å forstå, men kort fortalt så har nordmannen søkt om «Arbitration». Det vil si at hvis klubbene ikke blir enige om en kontrakt innen månedskifte, så vil en tredjepart fastsette Zuccarellos lønn, som ikke kan være på mindre enn 85 prosent av hva han tjente i fjor.

Zucca er kun innstilt på spill for New York-laget. Oslo-gutten og stjernespiller Derek Stepan er de to som må dele de 20 millionene Rangers har igjen av sitt lønnsbudsjett.

Det betyr at Zucca trolig vil gå ned i lønn, sammenlignet med fjoråret.

Rangers har fått ny hovedtrener før denne sesongen. John Tortorella er fjernet og Alan Vigneault er hentet inn. «Zuc» som han kalles over dammen, har fått indikasjoner om at han skal bli satset på, men har selv ikke vært i kontakt med den nye coachen.

- Det er ikke normalt heller. Det tar vi først når jeg kommer over.

annonse

Utestengt

Zuccarello havnet på alles lepper under hockey-VM i mai. Da gikk hans Unibet-reklame jevnlig på tv-skjermen, og beskjeden fra forbundet var klar:

- Mats er tilgjengelig for uttak til landslaget i det øyeblikket han ikke lenger har en avtale med et konkurrerende spillselskap til Norsk Tipping, sa generalsekretær i ishockeyforbundet Jon Haukeland til VG den gangen.

Landslagsspill ble aldri aktuelt da Rangers tok seg videre i Stanley Cup-sluttspillet. Men nå har NHL gått med på å slippe sine spillere fri til Sotsji-OL. Det betyr at Zucca er tilgjengelig for landslagssjef Roy Johansen.

- Jeg vet ikke om det blir OL-spill. Jeg håper på det, men det har vært nok mediestyr rundt utestengelsen. Nå tar jeg det internt med forbundet, sier Zuccarello som fortsatt har en sponsoravtale med Unibet.

Selv om det meste kan virke lite oversiktlig tar han selv situasjonen med knusende ro.

- Det er ingenting som påvirker meg. Jeg reiser over når de sier ifra. Fram til da trener jeg bare her, sier «Zucca».

Kan artikkelen bli bedre? Har du funnet feil vi burde vite om?

RAPPORTER HER

TRENER I NORGE: Mats Zuccarello Aasen vet ikke når han reiser over til USA. Enn så lenge trener han hjemme i Norge. Foto: Lars Hulleberg / Dagbladet.